Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Kurumumuzda Rehber öğretmenimiz tarafından her öğrencimiz için gözlem gelişim dosyası oluşturulmaktadır. Sınıf ortamı içinde öğrencilerimizi gözlemleyen öğretmenimiz birtakım gelişim testleri de uygulayarak düzenli olarak çocukların gelişim raporlarını hazırlamaktadır. Hazırlanan raporlar birebir veli görüşmeleri ile velilere iletilmektedir. Bu görüşmelerde paylaşılan çocuk gözlem formları, çocukların güçlü ve zayıf yönlerini gösterdiği gibi bazı beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını sağlar.

Çocuklarda Felsefe konuşmaları, psiko-drama, yaratıcı düşünme becerileri dersleri de rehberlik öğretmenimiz tarafından uygulanan ve çocukların gelişim takibi için kullanılan branş derslerindendir.